Interne

Ajutor de la FPTR si MDRT

Ajutor de la FPTR si MDRT

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a cerut hotelierilor, iar o parte dintre ei au acceptat deja, sa reduca tarifele la jumatate si sa acorde masa gratuita turistilor blocati in hoteluri din cauza vremii nefavorabile. In plus, MDRT a instaurat mobilizarea generala a comandamentelor de iarna, care sunt pregatite sa intervina pentru protectia si salvarea turistilor si a celor care practica sporturile de iarna, se arata intr-un comunicat al institutiei.

„Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a facut apel catre toti hotelierii din Romania sa reduca tarifele cu 50% pentru turistii blocati in diverse orase sau statiuni din cauza vremii nefavorabile si sa le acorde acestora masa si ceai gratuite”, a spus Mohammad Murad, presedintele federatiei. El a adaugat ca o parte dintre hotelieri, din orase precum Bucuresti, Timisoara sau Cluj, au acceptat deja solicitarea federatiei. Potrivit lui Murad, peste 10.000 de turisti sunt blocati in diverse orase si statiuni din intreaga tara din cauza vremii.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, alaturi de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc , au decis sa acorde sprijin persoanelor care au ramas blocate din cauza viscolului. In plus, MDRT a instaurat mobilizarea generala a comandamentelor de iarna, care sunt pregatite sa intervina pentru protectia si salvarea turistilor si a celor care practica sporturile de iarna, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Structurile de primire turistica membre ale Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc vor acorda mese si bauturi calde gratuite, dar si adapost in situatiile urgente si o reducere de 50% din valoarea cazarii pentru persoanele care au ramas blocate din cauza viscolului.

Persoanele aflate in situatii de urgenta care doresc sa beneficieze de sprijinul acordat de MDRT si FPTR pot apela nonstop si gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, iar operatorii ii vor indruma spre cea mai apropiata structura de primire turistica unde li se va acorda ajutor, se mai arata in comunicatul Ministerului.

Sursa: http://www.dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co