Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Amenzile pentru unităţile turistice neclasificate sau cu certificări expirate cresc de până la 4 ori

Valoarea amenzii pentru funcţionarea structurilor de primire turistică neclasificate a crescut de la 10.000 lei -20.000 lei până în prezent la 40.000 -50.000 lei, iar sancţiunea pentru unităţile cu certificări expirate s-a dublat, după ce Guvernul a aprobat o hotărâre privind certificarea în turism.


La propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Executivul a aprobat, miercuri, o hotărâre pentru modificarea unui act similar din 2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism.
„În scopul îmbunătăţirii modalităţii de aplicare a prevederilor hotărârii sus-menţionate, se introduc clarificări ale unor termeni şi disjungerii unor fapte pentru stabilirea competenţei de sancţionare a acestora. De asemenea, prin prevederile avute în vedere la modificare s-a dorit continuarea eforturilor de eliminare a desfăşurării activităţilor turistice «la negru», făcându-se precizări explicite asupra unor obligaţii care incumbă operatorilor economici din domeniul turismului”, se arată într-un comunicat al MDRT.


Totodată, noile prevederi vizează corelarea cuantumului amenzilor cu gradul de pericol social al faptei contravenţionale, prin introducerea unor noi sancţiuni pentru nerespectarea obligaţiilor instituite în sarcina operatorilor economici din turism, potrivit sursei citate.


Astfel, desfăşurarea activităţii în structuri de primire turistică neclasificate va fi sancţionată contravenţional cu amendă între 40.000 lei şi 50.000 lei, iar activitatea în unităţi cu certificate de clasificare expirate va fi sancţionată contravenţional cu amendă între 20.000 lei şi 40.000 lei, faţă de amenda cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei aplicată până în prezent, pentru ambele situaţii.


sursa: mediafax.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co