Articole

Amsterdam, oraşul viselor interzise

Se spune că nicăieri în lume nu mai există un oraş atât de fascinant precum Amsterdamul. Mulţumită muzeelor faimoase în toată lumea, canalelor, arhitecturii ameţitoare şi cafenelelor renumite pentru vânzarea de droguri uşoare, Amsterdamul este văzut de turişti ca fiind unul din cele mai frumoase oraşe din Europa. Având avantajele unui oraş aglomerat, viaţă de noapte, cultură, transport bine organizat şi restaurante internaţionale, Amsterdamul atrage ca un magnet milioane de vizitatori anual. Olanda oferă turiştilor numeroase atracţii, dar parcă nicăieri nu sunt mai concentrate ca în Amsterdam, pe care merită să le vizitaţi închiriind o bicicletă, pentru o experienţă autentică.

Cafenele… cu consum legal de droguri uşoare

Turiştii în căutare de inedit au ocazia să „guste” din prăjituri fabricate cu o cantitate mică de cannabis. Cafenelele de acest tip, strict reglementate şi impozitate, nu vând drogurile uşoare persoanelor sub 18 ani şi nu mai mult de cinci grame pentru fiecare client. Printre cele mai cunoscute coffeeshopuri se numară Baba Coffeeshop, Grasshopper Coffeeshop, Coffeeshop The Rookies sau Coffeeshop Mellow Yellow.

Zonă destinată… sexului

Obiectivul turistic major al Amsterdamului este, fără îndoială, Cartierul Roşu. Cunoscut şi sub numele de „Walletjes”, zona este formată dintr-o reţea de alei pe care este închiriat un număr foarte mare de camere, în special de către femei, care practică cea mai veche meserie din lume. Cartierul îşi ia numele de la luminile roşii aprinse în spatele geamurilor, unde clienţii îşi pot alege partenera de plăceri. Aerul de divertisment pentru adulţi poate fi simţit în întreaga zonă, cartierul fiind împânzit cu magazine de accesorii sexuale, cinematografe cu filme pentru adulţi, precum şi un muzeu al sexului. Prostituţia este legalizată în Olanda, care se bucură de o adevărată tradiţie în domeniu. Femeile care îşi oferă serviciile contra-cost sunt plătitoare de taxe, guvernul având grijă ca practicantele să poată avea acces la un sistem medical de calitate. Cei care vizitează Cartierul Roşu au la dispoziţie şi un program de asistenţă oferită de Centrul de Informare în domeniul Prostituţiei. Cartierul Rosu este una dintre cele mai sigure zone din Amsterdam, fiind supravegheata îndeaproape de politisti si bodyguarzi angajati chiar de… fete. Tot în celebrul cartier, turiştii pot admira cele mai inedite modele de prezervative, pictate manual, dar cu scop pur decorativ, într-un muzeu special dedicate lor.

Muzeul figurilor de ceară

În muzeul omonim cu cel din Londra, Madame Tussaud’s, turiştii au posibilitatea să se fotografieze cu Arnold Schwarzenegger, Oprah Winfrez sau Marilyn Monroe. Vizitatorii au ocazia să cânte alături de vedetele îndrăgite, într-o zonă dedicată interactivităţii, adică Zona Muzicală. Muzeul de ceară se înfrăţeşte cu cele din Berlin, New York, Shanghai şi alte oraşe mari din întreaga lume. Pentru o taxă de 23 de euro, turiştii pot revedea vedetele internaţionale care apar în fiecare zi la televizor, în varianta de ceară, bineînţeles.

Fabrica de bere Heineken

Deşi nu mai este de mult funcţională, turiştii au ocazia să viziteze una din cele mai vechi fabrici de bere din lume. Curioşii pot vedea întreg procesul de producţie a berii, iar pentru o taxă de 15 euro, aceştia vor primi trei beri mari şi un cadou surpriză din partea celor de la Heineken. Atracţiile, precum scările de sticlă, cinematograful sau studioul unde pot înregistra melodii compuse pe moment, sunt negreşit un magnet nu doar pentru iubitorii de hamei. De asemenea, turiştii îşi pot îmbutelia propria sticlă de bere sau pot comanda o bere personalizată.

Casa torturilor

Muzeul Torturilor, poate cel mai înspăimântător şi neobişnuit muzeu din lume, prezintă publicului instrumentele de tortură medieval, într-un cadru răcoros şi întunecat, pentru ca turiştii să-ţi poată face o impresie despre sistemul de justiţie criminală de acum mai bine de cinci sute de ani. Informaţiile expuse pe pereţi, despre exemplul cruzimii umane, sunt prezentate în engleză, olandeză, franceză, germană, italiană şi spaniolă. Nu trebuie ratate nici Muzeul Van Gogh, Piata Dam si Monumentul National, Palatul Regal, Muzeul Lalelelor şi grădina zoologică Artis Zoo.

Un articol realizat de Fadia HIRTAN
Pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co