Imobiliare Valea Prahovei
Interne

ANAT: Agenţiile de turism au adus în ţară peste 800 turişti români din cei 1.000 blocaţi în Antalya

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat marţi că, prin coordonarea ANAT, agenţiile de turism au adus în ţară peste 800 de turişti români din cei aproape 1.000 blocaţi în Antalya şi caută totodată soluţii pentru ultimele două chartere.

“ANAT informează asupra unor perturbări ale orarului curselor charter pentru vacanţe în Turcia, datorită dificultăţilor pe care le întâmpină tur operatorul Premium Holidays, care activează pe această destinaţie. Ca urmare a unui cumul de factori, în acest week end au rămas blocaţi aproximativ 1.000 de turişti în Antalya”, se arată într-un comunicat emis marţi de ANAT.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism şi mai multe agenţii de turism membre au asigurat repatrierea a peste 800 de turişti în cursul zilelor de sâmbată, duminică şi luni.
„În urma eforturilor asigurate de comandamentul de criză creat la ANAT începând de vineri şi prin eforturi financiare majore ale agenţiilor de turism, ale Premium Holidays şi ale ANAT, am reuşit să aducem în ţară, deja, peste 800 de turişti, ultimele două curse efectuându-se aseară (luni, 5 septembrie, n.r.) şi în cursul nopţii, către Cluj şi Timişoara, aşa cum am informat ieri opinia publică”, a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin.

Totodată, reprezentantul asociaţiei afirmă că a transmis permanent şi Consulatului din Ankara şi Ministerului Afacerilor Externe (MAE) informaţiile necesare pentru a putea răspunde solicitărilor turiştilor şi că lucrează în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru soluţionarea reclamaţiilor.

„Căutăm soluţii în continuare pentru ultimele două curse de repatriere, pentru 7 şi 8 septembrie, şi negociem cu mai multe companii aeriene în acest sens”, a adăugat preşedintele ANAT.

Corina Martin precizează că în foarte multe cazuri agenţiile de turism au ales să asigure imediat alte bilete de avion pentru turiştii lor şi „au plătit sume considerabile pentru a acoperi plata serviciilor de cazare în hotelurile din Turcia”.

„ANAT recomandă turiştilor care au achiziţionat vacanţe pe destinaţia Turcia, cu plecări în perioada imediat următoare, să contacteze agenţiile de turism, pentru reconfirmarea coordonatelor de vacanţă proprii”, se mai arată în comunicat.

ANAT asigură turiştii români ale căror vacanţe sau zboruri au fost anulate că toate agenţiile de turism fac eforturi pentru ca vacanţele turiştilor români să fie cât mai puţin afectate.

sursa: money.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co