Articole

ANAT salută colaborarea cu MAE, în sprijinul informării corecte a turiștilor români

ANAT salută colaborarea cu MAE, în sprijinul informării corecte a turiștilor români

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) apreciază promptitudinea cu care Ministerul Afacerilor Externe (MAE)a răspuns solicitării patronatului de a clarifica situația plajelor din Bulgaria și de a linisti, în acest fel, turiștii români care au achiziționat deja vacanțe în țara vecină sau care urmează să cumpere pachete turistice pe litoralul bulgăresc.
După comunicatul de presă trimis ieri de ANAT, prin care anunțam că sunt probleme doar pe ”Plaja Ofițărească” din Varna, MAE a venit în sprijinul patronatului anunțând că ”potrivit ultimelor evaluări furnizate de Ministerul Bulgar al Sănătății, riscul ca apa mării să fie infectată este limitat la o zonă restrânsă din Varna și nu sunt afectate alte stațiuni de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre”.
De asemenea, MAE a informat că ”misiunea diplomatică a României la Sofia va monitoriza în continuare situația, în colaborare cu autoritățile bulgare competente, urmând să informeze în cazul în care apar riscuri noi”. Astfel, astăzi, 7 iulie, MAE a actualizat informarea privind calitatea apei mării din zona ”Plaja Ofițerească-Varna”, precizând că ”În urma monitorizării excepționale de către Inspecția Regională de Sănătate-Varna (IRS) la 3.07.2014, la proba de apă de mare din zona de îmbăiere „Plaja Ofițerească-Varna” s-a constatat că rezultatele arată o tendință de reducere a valorilor, indicatorul „Escherichia coli” răspunzând normelor obligatorii. Dar, în pofida valorilor reduse, pentru indicatorul „enterococi intestinali” norma este depășită și, prin urmare, interdicția de îmbăiere în zona „Plaja Ofițerească-Varna”, rămâne în vigoare”. Situația este sub monitorizare permanentă, noi probe se prelevează în continuare, rezultatele urmând a fi anunțate ulterior.
ANAT apreciază stabilirea unui dialog cu Ministerul Afacerilor Externe și-i mulțumește ministrului Titus Corlățean pentru implicare. Dialogul dintre MAE și ANAT vine în sprijinul turiștilor care de fiecare dată trebuie să afle rapid informații corecte cu privire la potențialul risc al unei destinații. Considerăm că după precizările ANAT și ale MAE, turiștii români care au cumpărat vacanțe în Bulgaria au garanția că pleacă într-un sejur de relaxare, fără riscuri.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:
Ana Smădeanu, consilier comunicare
0721.671.751
Gabriela Peşeţ, consilier comunicare
0747.295.274

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co