Interne

Anul 2012 in industria aeriana

Anul 2012 in industria aeriana

Mai multe initiative demarate in 2011 se anunta a tine capul de afis anul acesta in industria aeriana. Astfel Baneasa devine aeroport de business, reapar destinatiile noi in grilele liniilor aeriene si Tarom vinde actiuni la Bursa.

DailyBusiness.ro va prezinta principalele evenimente  din industria ae riana care vor marca noul an.

20% din actiunile companiei Tarom urmeaza sa fie vandute la Bursa de Valori in aprilie. Ministerul Transporturilor a semnat in decembrie contractul de intermediere pentru listarea a 20% din actiunile Tarom cu asocierea formata din firmele de brokeraj Carpatica Invest si Swiss Capital.

Aeroportul Aurel Vlaicu – Baneasa a deschis in decembrie, in urma unei investitii de 2,5 milioane euro, un terminal dedicat pasagerilor de business, cu o suprafata de 1.500 de metri patrati. Aceasta este prima etapa in proiectul de modernizare al aeroportului, care din martie 2012 ar urma sa nu mai deserveasca deloc zborurile low-cost, potrivit unor declaratii anterioare ale ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ea a recomandat operatorilor low-cost „sa isi reprime nemultumirile” cauzate de mutarea zborurilor la Otopeni, deoarece serviciile de la aeroportul Baneasa erau „sub cele intanite intr-o autogara, undeva la tara”.

Unele companii low-cost au reclamat cresterea costurilor odata cu transferul operatiunilor la Otopeni, sustinand ca serviciile sunt mult mai scumpe.

Dupa o perioada lunga in care liniile aeriene au fost mai zgarcite cu noile destinatii, orarul de vara 2012 devine mai bogat.

Blue Air introduce in orarul de vara curse catre Venetia si Catania si reia relatia Bucuresti-Lisabona.

Wizz Air introduce in orarul de vara zboruri spre Verona si Palma de Mallorca, din Bucuresti.

Grupul Lufthansa introduce in orarul de vara din 2012 ruta Bucuresti-Berlin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co