Stiri

Aplicație pentru turiștii care vin la plajă la Mamaia

Turistii din Mamaia pot verifica in timp real temperatura apei, directia vantului si a curentilor marini, scrie Wall-Street.ro. Toate aceste informatii sunt disponibile datorita unei aplicatii dezvoltate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” Constanta. Valoarea intregului proiect este de 50.000 de euro.

“Dintre toti parametrii am selectat cativa care ar putea sa constituie contributii imediate la imbunatatirea serviciilor, dar si a sigurantei turistilor. Este vorba despre acei parametri care ar putea sa-i ajute pe cei care gestioneaza plajele sa diminueze numarul accidentelor. Acesti parametri la care noi ne-am gandit, din gama larga pe care o colectam, sunt temperatura, salinitate, vant, directie in principal, val si curenti, in special directiile acestora”, a afirmat Simion Nicolaev, Directorul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” Constanta.

Datele sunt obtinute in timp real de la statia din Mamaia, amplasata la capatul pasarelei din statiune si pot fi consultate pe internet.

Directorul Institutului National de Cercetare – Dezvoltare Marina “Grigore Antipa” a mai spus ca acest sistem va fi imbunatatit in perioada urmatoare si ca intentioneaza si crearea unei aplicatii pentru telefoanele mobile care sa contina aceleasi informatii. De asemenea, se are in vedere si extinderea sistemului in alte statiuni de pe litoral.

Simion Nicolaev a precizat ca nu sunt oferite prin acest sistem si date privind calitatea apei de imbaiere deoarece o analiza de acest tip dureaza o saptamana, iar acest lucru este oricum realizat de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta, care recolteaza probe de apa din mai multe zone de pe litoral.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co