Interne

Ateneul Român poate fi vizitat şi virtual

Ateneul Român poate fi vizitat şi virtual

Ateneul Român – o clădire monument istoric inclusă în patrimoniul naţional şi cel al UNESCO, sediul primei şi celei mai vechi Filarmonici din ţară -, poate fi vizitat şi virtual, utilizatorii site-ului putând să descopere locuri mai puţin văzute ale clădirii.

Turul virtual al Ateneului Român, disponibil la adresa: tur.fge.org.ro, cuprinde 30 de panorame sferice (360 de grade), de mare rezoluţie şi de calitate vizuală foarte bună.

Turul poate fi parcurs fie trecând de la o panoramă la alta, fie cu ajutorul hărţii, fie cu ajutorul listei de panorame. Pe lângă spaţiile cunoscute publicului (foyer-ul şi sala mare), pot fi vizitate şi spaţii mai puţin accesible dar foarte interesante (vedere panoramică de pe clădire, luminatorul interior etc).

Locul unde s-a ridicat Ateneul Roman aparţinea familiei Văcăreştilor. În 1886 a început construcţia actualului edificiu, iar o parte din fonduri au fost adunate prin subscripţie publică, la îndemnul „Daţi un leu pentru Ateneu”. Clădirea a fost inaugurată la 14 februarie 1888.

În 1935, la iniţiativa lui George Enescu, au fost strânse fonduri pentru construcţia orgii de concert, amplasată în fundalul scenei.

Ateneul a fost consolidat şi restaurat în perioada 2000-2004 şi a fost redeschis în 2005, cu ocazia ediţiei a XVII-a a Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Sursa : adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co