Articole

Autostrada către mare va fi gata în 2013 – VIDEO

Autostrada către mare va fi gata în 2013 – VIDEO

Autostrada Soarelui ajunge la mare în 2013. Întreaga autostradă Cernavodă-Constanţa va fi definitivată peste doi ani. Până atunci, traficul spre Marea Neagră se va face pe o combinată de drumuri naţionale şi autostrăzi cu o bandă pe sens.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România va relicita luna viitoare proiectarea şi lucrările de execuţie ale tronsonului de autostradă Constanţa-Medgidia (20 km), potrivit anunţului de participare, publicat de companie. Vechiul contract, semnat cu firma franceză COLAS, în 2009, a fost reziliat în luna aprilie.

Termenele anunţate de CNADNR sunt strânse. Ofertele vor fi primite la finele lunii viitoare, iar la începutul lunii septembrie este aşteptată semnarea contractului. Noul contructor va avea la dispoziţie 39 de luni pentru încheierea lucrărilor, din care 24 de luni este termenul minim de garanţie acceptat de CNADNR. Aceasta înseamnă că lucrările propriu-zise vor dura aproximativ 15 luni, perioadă care va include şi durata necesară proiectării, de trei luni. Dacă nu vor exista contestaţii la licitaţie, dacă lucrările se vor desfăşura în termenul stabilit şi dacă nu vor mai apărea dispute între Ministerul Transporturilor şi constructor, acest sector de autostradă va fi gata la finele lui 2012.

Termenul de garanţie dat de participanţi va putea urca până la 4 ani, caz în care aceştia vor primi la licitaţie punctaj sporit. Valoarea estimată a lucrărilor, fără TVA, este de 726 milioane lei, adică 172 milioane euro, respectiv 8,64 milioane euro/km (sumă ce include şi podurile sau pasajele prevăzute).

În cazul în care constructorul, din vina sa, nu respectă contractul, sunt prevăzute penalităţi importante. Acesta va fi pasibil de plata unor penalităţi de 0,1%/zi din valoarea contractului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co