Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Baie in ape termale, chiar si iarna

Baie in ape termale, chiar si iarna

Herculane este o statiune cunoscuta inca din antichitate si apreciata pentru izvoarele termale si sulfuroase, pentru clima mediteraneana si pentru peisajul impresionant. Oriunde privesti, orizontul e blocat de pereti de stanca, inalti de 400 m, care incadreaza statiunea .Toate aceste atuuri ale zonei sunt potentate de izvoarele termale sulfuroase ale statiunii Herculane.

Cloaca de la Herculane este un bazin format intre peretele de stanca si un zid artificial, unde este captat un izvor cu apa fierbinte, care se mai prelinge si de pe rocile colturoase. Sulful din apa emana niste mirosuri puternice si astfel si-a primit bazinul, numele dizgratios. Toti vizitatorii statiunii trebuie sa treaca cel putin o data, prin „cloaca”.

Cloaca este ascunsa privirii sub un pod rutier, iar accesul se face coborand de la sosea catre Raul Cerna. Desi pare retras, este un loc cunoscut, unde cei care se imbaiaza vin cu placere si se relaxeaza, inclusiv in timpul iernii. Poate apa fierbinte, poate sulful din ea, amplasarea bazinului, ideea de loc secret fac din „cloaca” o atractie maxima.

In Herculane sau in imprejurimi se pot practica cele mai interesante si mai palpitante activitati turistice, insa o baie in cloaca te reface complet, pregatind trupul si mintea pentru a doua zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co