Interne

Bani europeni pentru ursul brun

Parcul Natural Bucegi, prin Ministerul Afacerilor Europene, a obţinut finanţarea din foduri europene a unui proiect ce vizează ursul brun şi diminuarea conflictelor directe dintre acesta şi om.

Proiectul cuprinde inventarierea efectivelor de urs prin monitorizarea în teren a acestora, capturarea, tranchilizarea, montarea echipamentelor de monitorizare GPS şi monitorizarea activităţii acestor urşi. “Este un proiect prin care administrația parcului încearcă să găsească nu doar cauzele, ci și soluțiile, astfel încât activitățile cu impact negatic, practic conflictele om-urs, să fie diminuate sau chiar să dispară. Acest proiect a început în urma acelui eveniment nefericit în care un vizitator…, o vizitatoare străină a fost rănită și a decedat ulterior, în urma contactului cu un urs”, a declarat directorul Administraţiei Parcului Natural Bucegi, din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Horia Iuncu.
Proiectul, în valoare de 175.000 de euro, se va încheia în luna octombrie 2012, fiind implementat în acest moment în proporţie de 75 la sută. În ultimul an, în zona Bucegi au fost capturate şi relocate patru exemplare de urs. Reprezentanţii Parcului Natural Bucegi continuă informarea şi educarea turiştilor, dar şi a localnicilor.
Claudia BÂRLĂ

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co