Interne

Băsescu: Turismul poate ajuta la creșterea economică

Turismul poate fi unul dintre avantajele României pentru creștere economică, i-a spus președintele Traian Băsescu secretarului general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, pe care l-a primit astăzi la Cotroceni.

„Este pentru prima dată când un secretar general al Organizaţiei Mondiale a Turismului vizitează România. Vă mulţumesc foarte mult pentru susţinerea în a obţine postul de vicepreşedinte (în cadrul OMT – n.r.).Vă vom cere sprijinul pentru prim-vicepreşedinte, în Coreea de Sud (la Adunarea Generală a OMT – n.r.) în acest an”, a spus şeful statului, în debutul întrevederii cu Taleb Rifai.

Secretarul general al OMT a afirmat că organizaţia este foarte mândră de cooperarea cu România, care este un membru activ.

„Da, începem să fim activi chiar şi în România”, a spus Băsescu, precizând că, deși este o perioadă de criză, țara noastră a implementat politici de susţinere a infrastructurii de turism, pentru că turismul ne poate ajuta la creșterea economică.

„Avem toate condiţiile necesare. Important este cum vom folosi această oportunitate de a avea astfel de condiţii: avem o treime munţi, o treime dealuri, o treime câmpii, cu litoralul Mării Negre şi Dunărea. Poate vom găsi posibilitatea ca organizaţia dvs. să se implice în acest proiect european, care este noua Strategie a Dunării”, a mai spus Băsescu.

Potrivit șefului statului, implicarea OMT în Strategia Dunării ar fi extrem de importantă, iar Taleb Rifai a dat asigurări că România poate conta pe sprijinul Organizaţiei Mondiale a Turismului.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi Taleb Rifai a luat parte şi ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea.


sursa: evz.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co