Externe

Care este cea mai sigură companie aeriană din Europa?

Centrul de evaluare german JACDEC a realizat un clasament global privind siguranța zborului în 2014, iar pe primul loc în Europa a ieșit KLM ca fiind cea mai sigură companie aeriană, informează Mediafax. În topul european, aceasta este urmată de Lufthansa (Germania), companie ce se plasează pe poziția a 12-a la nivel mondial în 2014.
De menționat că la nivel mondial, locul întâi este ocupat de Cathay Pacific Airways din Hong Kong, fiind urmată de companiile Emirates din Emiratele Arabe Unite, EVA Air din Taiwan și Air Canada.

Its-a-Bird-Its-a-Plane-Its-Mobile-Payments (1)

Numărul persoanelor care au murit în urma unor accidente aviatice a crescut de aproape patru ori anul trecut în comparație cu 2013, când 251 de oameni au decedat din aceasta cauză, potrivit datelor JACDEC. „Deși transportul aerian rămâne cel mai sigur, 2014 reprezintă un an atipic prin comparație cu anii precedenți, când numărul de victime a scăzut constant”, se arată în raportul JACDEC.

JACDEC analizează perfomanța a 60 de companii aeriene mari la nivel internațional și întocmește clasamentul siguranței pe baza unor date ca dimensiunea traficului, numărul de incidente și pierderile totale suferite în ultimii 30 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co