Articole

Care sunt cele mai stranii locuri de pe pământ

Deşi sunt considerate extrem de înfricoşătoare, cele mai stranii locuri din lume nu duc lipsă de vizitatori.
 
 

1. Catacombele din Paris.

Reprezintă un osuar construit sub Paris la sfârşitul secolului al 18-lea. Tunelul subteran se întinde pe 300 de kilometri şi are pereţii acoperiţi de oase şi cranii. Galeriile de oase sunt suprapuse pe trei nivele, însumând rămaşiţele a şase milioane de oameni.

2. Muzeul de istorie medicală Mutter, Philadelphia

A fost fondat în anul 1858 de medicul Thomas Mutter pentru a studia anatomia umană şi anomaliile ei. Muzeul păstrează şi astăzi organe sau părti umane din acele vremuri şi  este celebru pentru colecţia sa de cranii, dar şi pentru alte ciudăţenii medicale. Printre acestea se numără scheletul unui copil cu două capete, cel mai mare schelet din America de Nord şi peste 2000 de obiecte scoase din gâtul pacienţilor.

3. Mlaştina Manchac, Louisiana

Se află în apropierea oraşului New Orleans, fiind cunoscută şi sub denumirea de “mlaştina fantomelor”.
Localnicii din zonă spun că locul a fost blestemat de o vrăjitoare voodoo la începutul anilor ’20. În prezent, locul este izolat şi prezintă, conform spuselor celor care l-au vizitat, o încărcătură negativă.

4. Pădurea Aokigahara, Japonia

Se află la poalele munţilor Fuji, fiind renumită pentru numărul mare de sinucideri care au loc aici. În ultimii 20 de ani au fost găsite peste 500 de cadavre, numărul sinucigaşilor crescând in fiecare an. O altă ciudăţenie a acestui loc este faptul că indică mereu, pe busolă, sudul în loc de nord.

5. Catacombele capucinilor, Italia

Datează din anul 1599 şi adăpostesc rămăşiţele omeneşti ale capucinilor din Palermo. Înainte de a fi aduse aici, cadavrele călugarilor erau deshidratate şi spălate cu oţet. Iniţial, catacombele  au fost destinate doar călugărilor, dar ulterior au fost folosite şi pentru cadavrele oamenilor foarte bogaţi.

6 Dealul crucilor, Lituania

Acest loc oferă o imagine impresionantă a credinţei, având peste 100.000 de cruci, aduse de creştini ca mărturie a greutăţilor prin care au trecut de-a lungul istoriei. Autorităţile sovietice au încercat de mai multe ori să înlature crucile din acest loc, dar oamenii aduceau mereu altele. Mii de turişti vin anual să aducă o cruce sau să se roage.

sursa: adevarul.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co