Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Cât au cheltuit românii de Revelion?

Unii conaționali de-ai noștri au luat petrecerea de Revelion în serios! Astfel, în jur de 160.000 de români au cheltuit cu această ocazie peste 36 de milioane euro, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), scrie Wall-Street.ro.

Dintre aceștia, 152.000 au ales stațiunile din țară, crescând cu 38% numărul celor care preferă România. În plus, față de anul precedent, românii au cheltuit la noi și mai mulți bani, cu 51% mai mult.

Dacă ne apucăm de calcule, în medie, un român a cheltuit peste 220 de euro pe Revelion.

new_years_eve_party_hd_picture ok

În străinătate au călătorit pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă aproape 9.000 de turiști, în scădere cu 12%. De asemenea, cheltuielile acestora cu serviciile turistice au însumat 4,8 milioane euro, în scădere peste 8% față de anul anterior, scrie Mediafax.

Creșterea numărului de turiști în România se datorează campaniei de clasificare derulată de Autoritatea Națională pentru Turism în 2014, fiind clasificate în acest an peste 70.000 de noi locuri de cazare. Cel mai mare avans se constată în segmentul rural, unde numărul de locuri clasificate aproape că s-a dublat. Din totalul de 100.000 de locuri de cazare, 80.000 de locuri au fost puse la dispoziție în această perioadă, fiind ocupate în proporție de 70% de cei 56.000 de turiști care au preferat să-și petreacă revelionul la țară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co