Interne

Catană Cristian – Alexandru, redactorul şi fotograful Revistei Vacanţe la ţară, marele câştigător al Salonului Naţional de Fotografie Turistică

Luni, 21 mai 2012, în Pasajul din Piaţa Universităţii din Bucureşti, a avut loc vernisajului expoziţiei Salonului Naţional de Fotografie Turistică, ajuns la cea de-a XV-a ediţie. În cadrul vernisajului a avut loc şi festivitatea de premerie a fotografiilor desemnate câştigătoare. Tema generală a acestei ediţiii a urmărit conceptul de turism responsabil, dorind ca prin fotografiile alese, să se evidenţieze potenţialul turistic al României şi atitudinea pe care turistul ar trebui să o aibă faţă de valorile naturale ale acestei ţări.
Astfel, în perioada 21-30 mai 2012, în Pasajul Universităţii puteţi să admiraţi cele 400 de fotografii alese în urma jurizării, dintre cele peste 3000 de imagini înscrise în concurs. Categorile aferente acestei ediţii au fost :

– Natură şi biodiversitate;
– Oameni şi meşteşuguri;
– Pulsul comunităţilor;
– Identităţi, evenimente şi expresii culturale;
– Tradiţie în spaţiu modern;
– Experienţe responsabile;
– Viaţa la sat.

Juriul Salonului de Fotografie Turistica a fost format din: Dl. Sigheti Radu Ştefan Gabriel- Fotoreporter – Preşedintele juriului (Şeful biroului foto al agenţiei REUTERS România), Dl. Narcis Virgiliu – Fotograf profesionist, Dl. Costas Dumitrescu – Fotograf profesionist, Dl. Hrenciuc Ionuţ – Fotograf profesionist (nominalizat la Premiile Mondiale de Fotografie Sony 2012), Laurenţiu Târcomnicu – Fotograf profesionist.

Redactorul şi fotograful revistei „Vacanţe la ţară”, Catană Cristian-Alexandru, a obţinut Marele Premiu al Salonului Naţional de Fotografie Turistică, cu fotografia intitulată “Viscol urban”. Tot cu această fotografie a mai obţinut şi premiul I, aferent categoriei “Pulsul comunităţilor”. Deasemenea, fotografia sa cu titlul “Arhitectura de ieri şi de azi” a fost premiată cu locul al-III-lea la categoria “Tradiţie în spaţiu modern”. Bucuria este cu atât mai mare cu cât din cele peste 3000 de fotografii înscrise, din care 400 de fotografii jurizate şi selectate pentru expoziţia Salonului Naţional de Fotografie Turistică, Catană Cristian-Alexandru a avut un număr de 18 fotografii finaliste , fotografii care pot fi vazute pâna miercuri, 30 mai, în Pasajul Universităţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co