Externe

Ce oraș european câștigă milioane de euro din turism

Un oraș în care se filmează serialul „Game of Thones/Urzeala Tronurilor“ a devenit o importantă atracție turistică și câștigă milioane de euro din turism, scrie Adevarul.ro. Este vorba despre oraşul Dubrovnik din Croaţia care a fost transformat în King’s Landing.

În cei şase ani de la lansare, serialul „Game of Thones/Urzeala Tronurilor“ a devenit un adevărat fenomen internaţional. Locurile în care a fost filmată producţia HBO au devenit rapid destinaţii de interes turistic pentru fanii fascinaţi de peisajele care alcătuiesc tărâmul Westeros.

Un studiu recent, publicat în Jurnalul Internaţional de Cercetări în Turism, arată cum Dubrovnik, cea mai proeminentă staţiune turistică a Croaţiei de pe litoralul Mării Adriatice, reuşeşte să atragă anual zeci de mii de fani „Game of Thrones“ care contribuie semificativ la creşterea economică, arată CroatiaWeek.

Începând cu sezonul doi din „Game of Thrones“, Dubrovnik a servit ca locaţie de filmări pentru „King’s Landing“, capitala celor Şapte Regate din Westeros. În plus, oraşul a servit ca decor şi pentru o serie de filme şi seriale internaţionale de succes în ultimii ani, precum „Robin Hood: Origins“ şi „Star Wars: Episode VIII“.

Sursa: Adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co