Interne

Cel mai verde oraş al ţării

Cel mai verde oraş al ţării

Municipiul Tulcea a fost înscris în competiţia celor mai verzi oraşe din România, alături de alte 13 oraşe din ţară, oraşe care doresc să arate publicului  programele de educaţie ecologică şi protecţie a mediului implementate.

Orasele inscrise in concursul “cel mai vede oras al Romaniei” sunt: Alexandria, Sinaia, Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Suceava, Bistriţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Brăila, Sector 2 – Bucureşti, Oradea şi Brasov. În 2010, Capitala Verde a României a adus la un loc 10 primării în lupta pentru cel mai ecologic oraş. Anul trecut titlul a fost castigat de municipiul Brasov.

Juriul care va evalua dosarele oraşelor înscrise va fi format, printre alţii, din reprezentanţi ai Ministerului Mediului. Fiecare reprezentant va acorda câte o notă pentru formularul de participare, cu o pondere de 50% din nota finală, una pentru povestea oraşului, cu o pondere de 20% şi una pentru planul de comunicare, cu o pondere de 30%.

Gala decernării premiilor va avea loc în Bucureşti, în luna februarie 2012, iar „Capitala Verde a României” va fi desemnat oraşul cu cel mai mare punctaj obţinut în urma evaluării făcute de juriu. Oraşul câştigător va fi promovat la nivel naţional, pe parcursul anului 2012, drept „Capitala Verde a României” şi va avea prioritate pentru dezvoltarea tuturor acţiunilor ulterioare desfăşurate de Umbrela Verde, cu sprijinul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co