Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Cele mai frumoase Gradini Botanice

Cele mai frumoase Gradini Botanice

Vara ne bate la usasi cei mai multi dintre noi ne-am scos déjà tinutele de vara si abia asteptam sa facem plimbari lungi in aer liber. Trebuie sa stiti ca cele mai frumoase gradini botanice din Romaniale gasim in Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca si  Jibou, gradini botanice romania

Grădina Botanică din Cluj-Napoca este una dintre cele mai frumoase din Europa. Găsim aici plante specifice tuturor zonelor din România, de la specii care cresc în Carpaţii înalţi la cele specifice Dobrogei şi litoralului Mării Negre.  Sunt însă şi plantele tropicale, prezentate în sere superbe, extrem de bine îngrijite. Găsim şi câteva specii de plante specifice Caucazului şi munţilor Himalaya. Nu rataţi grădina japoneză şi grădina romană, prima cu un pârâu şi o căsuţă în stil japonez, a doua cu vestigii arheologice şi aranjamente specifice acestei civilizaţii.

Grădina Botanică din Iaşi este cea mai veche grădină botanică din România, deschisă încă din 1856 de naturalistul Anastasie Fătu . Aici gasim printre altele, cea mare colecţie de soiuri de trandafiri din România. Cele 800 de soiuri ocupă însă o mică parte din imensa grădină, care se întinde pe 100 de hectare. Colecţia de crizanteme este şi ea impresionată – 469 de soiuri.

Grădina Botanică din Bucureşti este comparabilă ca dimensiuni cu cea din Cluj-Napoca, întinzându-se pe 17,5 hectare. Găsim aici circa 10.000 de plante, aduse din mai toate ţările Globului. Serele tropicale au fost redeschise recent, iar vizitatorii au parte acum de o excursie printre plantele specifice acestei zone. În această perioadă a anului pot fi admiraţi, în sere, cactuşi în floare, portocali cu fructe coapte, dar şi minunatele şi viu coloratele orhidee. Nu rataţi nici muzeul Grădinii Botanice, găzduit de o clădire în stil brâncovenesc, situat la intrarea în grădină. Găsim în muzeul 5.000 de specii de plante, dintre care 1.000 sunt exotice.

Grădina Botanică din Jibou, Sălaj a fost infiinţată în 1968 de profesorul Vasile Fati, grădina ocupă 24 de hectare şi dispunde de numeroase plante exotice, prezentate atât în spaţiu deschis, cât şi în serele cu forme sferice.

Sursa: REALITATEA.NET

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co