Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Cele mai romantice hoteluri-castel din Europa – FOTO

De-a lungul timpul, construcţiile medievale, în special castele, au exercitat o fascinaţie deosebită asupra oamenilor.

Dacă foarte puţini dintre noi pot visa să devină, la un moment dat, fericiţii posesori ai unei asemenea bijuterii arhitectonice, majoritatea putem totuşi petrece o noapte în viață la unul dintre castele europene intrate în circuitul turistic.

Şi pentru ca alegerea să fie cât mai uşoară, jurnaliştii de la CNN ne propun un top 10 al celor mai romantice hoteluri-castel din Europa.

Locul 1 – Hôtel de la Cité este amplasat în interiorul site-ului UNESCO


Locul 2 – Swinton Park, Masham, Anglia

Reședința ancestrală a nobililor Cunliffe-Lister a fost transformată într-un hotel-castel de lux, cu 30 de camere. 

Locul 3 Schlosshotel Igls, Austria

Hotelul Schloss a fost ridicat acum un secol, ca reședință de vară a unui ilustru medic german și a servit drept bază militară pentru forțele aeriene în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. 

Locul 4 – Castelul Ashford, Irlanda

Piatra de temelie a fost pusă în 1228, de familia de Burgo, iar de-a lungul celor opt secole de existență a fost locuită și de familia Guinness, celebră în industria mondială a berii. Castelul cu 83 de dormitoare, spa și 140 de hectare de pădure se află pe malul Lacului Corrib, cel de-al doilea ca mărime din Irlanda.Locul 5 – Castel Porrona, Toscana, Italia

Castelul Porrona este situat în inima Toscanei, într-un sătuc din secolul al XI-lea, înconjurat de viță-de-vie, câmpuri de floarea-soarelui și livezi de măslini.

Locul 6 – Burg Wernberg, Germany 

Datând din secolul al XII-lea, castelul domină de pe coama unui deal peisajul rural bavarez. Construcția medievală a fost transformată în hotel din 1953.

Locul 7 – Dornröschenschloss Sababurg, Germania

Castelul vechi de 650 de ani, amplasat în inima Pădurii Reinhardswald, a fost transformat într-un castel de vis înconjurat de un zid foarte înalt, despre care legenda spune că ar fi cel din basmul Fraților Grimm „Frumoasa din Pădurea Adormită”.

Locul 8 – Pousada de Óbidos, Portugalia

Pousada di Obidos este unul dintre primele pousada (hoteluri tradiționale sau istorice) din Portugalia.Locul 9 – Ruthin Castle, Țara Galilor

Castelul din Denbighshire, care ar fi aparținut la un moment dat regelui Henry al VIII-lea, este un hotel romantic, unde puteți gusta din plăcerile banchetelor medievale. Locul 10 – Abbaye de la Bussière, Burgundy, France

Fosta mănăstire, datând din secolul al XII-lea, este amplasată în mijlocul unui parc de șase hectare. În interior, vizitatorii pot admira tavane boltite, ferestre cu vritralii înalte de șase metri, balustrade din piatră și scări romantice, în formă de spirală.

sursa: evz.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co