Imobiliare Valea Prahovei
Externe

China a scos la vânzare 176 de insule

Guvernul chinez a alcătuit o listă de 176 insule nelocuite, care să fie vândute unor cumpărători chinezi sau străini, în vederea realizării unor proiecte industriale sau turistice.
Insulele respective ar urma să fie exploatate în diferite scopuri – turism, industrie, pescuit, transporturi sau energii regenerabile, potrivit publicaţiei Jingbao Xin, citată de presa internaţională.

Guvernul chinez nu a menţionat nimic cu privire la o posibilă dezvoltare imobiliară, insulele fiind concesionate cumpărătorilor pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, în cazul în care mai mulţi potenţiali cumpărători candidează pentru aceeaşi insulă, aceasta va fi cedată celui care oferă cel mai mult, precizează sursa citată.

Totuşi, oficialii Biroului Maritim doresc ca aceste insule nelocuite să rămână deschise publicului şi să devină o replică a Maldivelor, insulele vacanţelor şi ale timpului liber, resurse aflate la dispoziţia tuturor. Acesta este primul grup de insule nelocuite care sunt oferite spre vânzare, China deţinând 7.000 de insule de peste 500 metri pătraţi şi alte 10.000 cu suprafeţe mai mici de 500 metri pătraţi. Insulele care, în present, fac obiectul unei dispute teritoriale între China şi vecinii săi, precum şi cele protejate ecologic nu vor fi scoase la vânzare.


sursa: dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co