Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Cine îți face vacanța de Paște: agenția de turism sau… biserica?

Biserica face concurență agențiilor de turism pentru destinațiile religioase, de Paste, anunță StirileProtv.ro. Mai este o lună până la sărbătoarea pascală, așa că și Patriarhia Română a scos la bătaie oferte pentru țări precum Israel, Iordania, Grecia sau Egipt.

Chiar dacă prețurile sunt similare, diferența o face spiritualitatea, spune Biserica. Patriarhia le promite turiștilor ghid și preot în vacanță, iar agențiile – mai multa siguranță.

„Pelerinul care explorează pământul Țării Sfinte nu mai contează pe identitatea profesională și nu se confundă cu vânătorul de suveniruri” – așa sună mesajul transmis de Biserica Ortodoxă Română celor care vor să călătorească în Israel, Egipt sau Iordania.

04.11.09 (1)

Constantin Stoica, purtător de cuvânt BOR: „Trebuie să subliniem diferența dintre o excursie și un pelerinaj. Pelerinajul este un act de credință. Fiecare grup are și un preot pentru asistență religioasă.”

Ana Smadeanu, purtător de cuvânt ANAT: „Agenția de turism îți dă o siguranță. Dacă se întâmplă ceva, știi că te întoarce înapoi în țară. Dacă sunt curse anulate ești anunțat. Este mult mai ok să mergi cu o agenție de turism.”
Și, cum turistul e cel care va alege, diferența o va face probabil prețul. Iar aici lupta e strânsă.
Pentru Grecia, ofertele sunt asemănătoare, la 300 de euro pentru 5 nopți. În Israel, pare mai scumpă varianta oferită de Patriarhie, pentru 7 nopți, decât cea a agențiilor. Calcule amănunțite trebuie făcute și pentru Iordania și Egipt.

Ciprian Enea, consultant turism: „Se confundă produsele turistice între ele. Pelerinii sunt dispuși să asiste la anumite slujbe, să mănânce în anumite locuri, să țină post, să aibă un ghid care să le vorbească de latura spirituală. În timp ce turiștii nu vor să petreaca foarte mult timp în locații spirituale.”

Paștele ortodox a fost programat pe 12 aprilie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co