Articole

Concediu în oraşul miilor de străduţe, Madrid – GALERIE FOTO

Concediu în oraşul miilor de străduţe, Madrid – GALERIE FOTO

Capitala Spaniei, oraşul care numără peste trei milioane de locuitori, cu o istorie de aproape un mileniu, Madridul este un important centru de afaceri al ţării şi locul ideal pentru o vacanţă plină de activităţi de divertisment, viaţă de noapte şi artă. Oraşul la fel de cunoscut ca şi Amsterdamul pentru zonele special destinate shoppingului, Madridul este, pe bună dreptate, apreciat pentru toleranţă şi libertatea socială. Capitala europeană îţi va oferi o diversitate în ceea ce priveşte obiectivele turistice pe care ţi le va pune la dispoziţie. Muzee, palate, parcuri, coride, magazine, grădini botanice, zoologice sau spectacole în aer liber, toate te aşteaptă să le descoperi. O escapadă în acest loc inedit trebuie, însă, condimentată cu o seară de distracţie într-unul din cluburile madrilene şi o vizită în cartierul homosexualilor. Se spune că spaniolii îşi iau la ei, vineri seră, când ies în oraş, periuţa de dinţi, cei mai cuminţi dintre ei urmând să mai treacă pragul casei abia duminică seara. Madridul are suficiente resurse să te fascineze, fiind una din destinaţiile preferate de turiştii din întreaga lume.

Ce poţi vizita

Situat în inima Peninsulei Iberice, la mai puţin de 700 de metri deasupra nivelului mării, Madridul ascunde obiective demne de vizitat. Poţi începe cu o plimbare pe una din străduţele din Puerta del Sol, un loc foarte aglomerat, dar plin de cafenele cochete şi magazine de modă. Supranumit şi „oraşul miilor de străduţe”, capitala Spaniei îţi rezervă multe suprize, însă este bine să nu scapi harta din mână, pentru că, mai mult ca sigur, te vei rătăci. Este recomandat să te urci într-un Segway, unul din cele mai confortabile şi ieftine mijloace de transport urban. Recunoscut la nivel mondial, Muzeul Prado este, fără îndoială, cel mai cunoscut centru de artă dintre cele trei care formează Triunghiul de Aur al Artei spaniole. Vizitat anual de aproape trei milioane de turişti, muzeul adăposteşte peste opt mii de tablouri, din care vei putea vedea doar două mii, câte sunt expuse, din lipsa de spaţiu. Poţi admira opere ale lui Velazquez, Goya, El Greco, Zurbaran, Ribera, Murillo sau El Bosco. Cel mai mare palat din vestul Europei, Palatul Regal, sau Palacio Real, te va cuceri, cu siguranţă. Administrat de Autoritatea pentru Patrimoniu Naţional, palatul este unul din cele mai pregnante simboluri spaniole. Nu trebuie să ratezi un spectacol la coridă, pentru o experienţă autentic iberică. Cea mai mare arenă din lume, Las Ventas, te aşteaptă cu un program foarte tentant.

Delicii iberice

Capitala gastronomică a Spaniei, unde îşi dau mâna bucătăriile andaluze, castiliane sau baste, Madridul îţi va oferi o varietate largă de posibilităţi de mâncare, în cele peste trei mii de restaurante existente în această zonă, astfel încât să poţi gusta din plin aromele iberice. Nu uita să testezi „cocido madrileno”, un fel de friptură de carne cu şuncă şi păsat. Te poţi caza la un hostel cu doar 12 euro pe noapte, ca să mai pui câţiva bani deoparte pentru cumpărături. Contrar aşteptărilor, Madridul este un oraş destul de ieftin, cu preţuri asemănătoare cu cele din România.


Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co