Interne

Concurs de Eleganță pentru Vehicule Istorice

Concurs de Eleganță pentru Vehicule Istorice

Frumusețe pe patru roți la cea de-a treia ediție a concurs eleganta masini 1 care s-a desfășurat weekend-ul trecut la Sinaia. Sute de turiști aflați la Castelul Peleș au putut admira o adevărată colecție de vehicule istorice.

La această ediție au participat 31 de vehiculele istorice, înscrise la cinci categorii, cu an de fabricație cuprins în perioada 1912-1978. Acestea au fost jurizate de o comisie internaţională care a apreciat aspectul tehnic și estetic, raritatea si autenticitatea și, nu în ultimul rând, eleganța și aspectul original. Competiția din acest an s-a bucurat de participare numeroasă și a inclus o prezentare publică a celor mai vechi automobile înmatriculate în România, dar și acordarea trofeului ,,Premiul publicului’’, pe baza voturilor exprimate de spectatorii prezenți la eveniment. Proprietarii mașinilor de colecție spun că fac sacrificii financiare însemnate pentru bijuteriile pe patru roți, însă pasiunea este prea puternică pentru a abandona acest hobby destul de costisitor.
Oaspeți de seamă
Cunoscut împătimit al mașinilor de epocă, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost director de concurs la ediția din acest an. “”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.
După jurizarea aspectelor tehnice și estetice ale vehiculeleor istorice, organizatorii au trecut la momentul mult așteptat de public și anume concursul de eleganță al vehiculelor, chiar în curtea Castelului Peleș. Alături de exemplarele participante la concurs, au fost expuse și alte câteva zeci de vehicule istorice înscrise în Retromobil Club România.
Sosit la Domeniul Regal de la Sinaia, Alteța Sa Principele Nicolae, însoţit de Principele Radu Duda, s-a declarat impresionat competiția automobilistică. Ca și anul trecut, evenimentul a reprezentat un bun prilej de a redeschide porțile către istorie și eleganță, dar și către tradițiile locale ale unor epoci trecute.
La final, maşinile au pornit încolonate spre centrul orașului pentru parada vehiculelor istorice, iar festivitatea de premiere a avut loc la Casino Sinaia. Evenimentul a fost organizat de primăria stațiunii, în parteneriat cu Retromobil Club Romania, sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I al României.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co