Interne

Concurs pentru tinere talente la Muzeul Peleş – VIDEO

Concurs pentru tinere talente la Muzeul Peleş – VIDEO

Muzeul Naţional Peleş anunţă organizarea primei ediţii a Concursului naţional „Carmen Sylva” pentru tinere talente. Competiţia se adresează tinerilor artişti amatori pasionaţi de pictură, fotografie şi design. Obiectivul general este acela de a continua tradiţia promovării tinerelor talente artistice, începută de Regina Elisabeta, prin  organizarea seratelor muzicale la Castelul Peleş, la care erau invitaţi artişti aflaţi la începutul carierei lor.

Muzeul Naţional Peleş doreşte să acorde tinerilor şansa de a-şi descoperi talentul pentru desen, pictura, design şi fotografie, iar celor care doresc o confirmare şi o promovare a preocupărilor lor artistice recunoscute doar în grupul de prieteni, li se ofera posibilitatea de a expune lucrările lor unui public mai larg, care vizitează Castelul Peleş.

Această activitate a fost iniţiată de Regina Elisabeta şi continuată de Principesa Maria, care a strâns în jurul ei artistii plastici ai vremii, patronând societatea Tinerimea Artistică. În Castelul Pelişor există mărturii ale acestei activităţi admirabile, reprezentate prin lucrări de artă plastică, expuse în sălile deschise publicului.

Obiectivul specific al proiectului constă în prezentatea Castelului Peleş drept loc de interferenţă a artelor, unde, alături de tineri interpreţi de muzică clasică, vor avea ocazia să evolueze şi câştigătorii acestui concurs de desen, pictură, design şi fotografie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co