Interne

Congres despre turismul balnear, în România.

Congres despre turismul balnear, în România.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va organiza în septembrie, în România, împreună cu Organizaţia Mondială a Turismului, primul congres internaţional despre turismului balnear şi medical, se arată într-un comunicat al MDRT.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu, s-a întâlnit, în Spania, cu secretarul general al OMT, Taleb Rifai, cu care a discutat agenda de organizare a primul congres internaţional despre turismului balnear şi medical, la care vor participa cei mai importanţi specialişti internaţionali în turismul de sănătate, medici, turoperatori şi alţi reprezentanţi ai industriei mondiale a turismului.

În România se găsesc resurse naturale cu efect terapeutic din toate grupele încadrate în nomenclatorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar factorii naturali ne plasează printre ţările cu cele mai importante astfel de resurse. În ultima perioadă au fost realizate investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice balneare, au fost atestate primele localităţi ca staţiuni turistice balneare şi, bineînţeles, a inceput promovarea acestui produs turistic atât în plan intern, cât şi la cele mai importante evenimente internaţionale. Mai mult decât atât, ne pregătim pentru anul 2013, când va intra în vigoare directiva europeană privind asistenţa medicală transfrontalieră prin care cetăţenii Uniunii vor beneficia de statutul de asigurat în oricare ţară comunitară.

Sursa: Agerpress

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co