Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Constanta, primul oras din Europa cu plaja pentru persoanele cu dizabilitati

Incepand cu sezonul estival 2018, Constanta va fi primul oras din Europa care va avea o plaja special conceputa pentru persoanele cu dizabilitati, scrie Wall-Street.ro. Proiectul este initiat de psihologul Adrian Gemanaru, nominalizat la World Autism Festival pentru elaborarea unor terapii de recuperare a copiilor cu autism, dar si cu alte dizabilitati.

Sectorul de plaja din zona Faleza Nord, intins pe o suprafata totala de 22.000 mp si cu o deschidere la mare de 200 metri, este pus la dispozitie de Administratia Bazinala Dobrogea-Litoral pentru activitati terapeutice, organizate de Centrul “Marea Neagra” din Constanta.

Parcul terapeutic va cuprinde doua zone de sezlonguri (100 de locuri), doua zone de cearsafuri (1.000 de locuri), rampe de acces, o scena pentru evenimente, gradina senzoriala de relaxare, punct de hidratare, doua locuri de joaca, o zona de stimulare auditiva si una de stimulare vizuala si tactila, o alee senzoriala, un atelier de olarit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilitati si un cort de prim ajutor.

Pentru persoanele cu dificultati locomotorii, organizatorii proiectului vor instala, pe plaja, o rampa de acces dintr-un material special, care le va permite deplasarea cu usurinta. De asemenea, persoanele cu dizabilitati vor beneficia si de 3 carucioare mobile plutitoare, pentru a se bucura de apa marii.

Copiii care prezinta o serie de dificultati la nivel senzorial, vor beneficia de doua zone speciale: de stimulare auditiva (instrumente muzicale adaptate pentru exterior) si de stimulare vizuala si tactila, care le vor oferi acestora posibilitatea de a experimenta lumea inconjuratoare prin cele trei simturi.

Sursa: Wall-Street.ro / Foto: Digi24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co