Interne

Controale în turism

Controale în turism

anatAutoritatea Națională pentru Turism (ANT) continuă acțiunile de control și autorizare la structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, precum și la agențiile de turism.

În luna septembrie 2013, inspectorii ANT au efectuat peste 70 de acțiuni de control în cadrul cărora au fost verificate unități de cazare, de unități de alimentație publică și agenții de turism. În urma controalelor au fost retrase cinci licențe de turism și un certificat de clasificare și au fost aplicate 19 amenzi contravenționale în valoare totala de 485.000 lei, 21 de sancțiuni cu avertisment. Deficiențele constatate de inspectorii ANT au constat în funcționarea agențiilor de turism fără a deține poliță de asigurare, funcționarea cu licența de turism expirată, fără a deține licența de turism sau anexa la licența de turism, încetarea activității agenției la sediul declarat, nerespectarea de către agenție a contractului cadru încheiat cu turiștii, nerespectarea criteriilor stabilite în licența de turism.

În luna septembrie, inspectorii ANT au facut și verificări la fața locului, în vederea clasificării structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică. Inspectorii ANT au întocmit 60 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică. De asemenea, au fost eliberate aproximativ 130 de autorizații provizorii de funcționare pentru structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, 30 de licențe de turism, 28 de brevete de turism, 21 de atestate și ecusoane de ghid de turism și 50 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului.
Autoritatea Națională pentru Turism va continua să verifice toate structurile de cazare și alimentație , atât pe cele care s-au autoclasificat până în martie 2013 pe baza declarației pe proprie răspundere, precum și pe cele care au solicitat clasificarea, conform normelor aflate în vigoare.

În perioada iunie – septembrie 2013, Autoritatea Națională pentru Turism a efectuat aproximativ 550 de acțiuni de control, fiind verificate peste 400 de unități de cazare, 411 de unități de alimentație publică și 140 de agenții de turism. În urma acțiunilor de control, inspectorii ANT au retras 6 certificate de clasificare și 13 licențe de turism și au fost aplicate amenzi contravenționale de 2.765.000 lei. De asemenea, ANT a eliberat în ultimele trei luni peste 800 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică , peste 850 de autorizații provizorii de funcționare pentru structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, aproximativ 500 de licențe de turism, peste 1150 de brevete de turism, peste 200 de atestate și ecusoane de ghid de turism, 90 autorizații de plajă și 125 de avize de specialitate pentru construcţii în domeniul turismului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co