Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Creștere de trafic în Aeroportul Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu își adaugă un nou an de creșteri de trafic în existența sa și se apropie de pragul de 400,000 pe care îl va depăși, în mod cert, anul acesta, scrie NewsAir.ro.

Astfel, în 2016 la Sibiu s-au înregistrat 390,417 pasageri dintre care 366,065 călători îmbarcați/debarcați și 24,352 în tranzit.

1,045 de pasageri au călătorit la/de la Sibiu pe zboruri interne, mai precizează reprezentanții aeroportului, ceea ce înseamnă că acestea au fost zboruri ocazionale, charter sau private, având în vedere că la Sibiu nu este operată, în prezent, nicio cursă regulată internă.

Pe de altă parte, la categoria zboruri charter (fie ele interne sau externe) figurează un total de 9,669 de călători.

Conform calculelor efectuate de reprezentanții Aeroportului Sibiu, creșterea de la an la an a fost de 32,37% în 2016 față de 2015, cu 10% mai mult decât se estimase pentru anul trecut. Creștere a fost și în ceea ce privește numărul de decolări/aterizări de aeronave. Practic, în 2016, au fost 5,342 de mișcări, cu 17,35% mai multe ca în 2015.

Topul destinațiilor din Sibiu este dominat de Munchen care este urmat de Londra Luton și Stuttgart, acestea fiind și aeroporturile către care există cele mai multe frecvențe în operare acum.

În acest context, reprezentanții aeroportului adaugă că în 2017, cea mai populară rută, Sibiu-Munchen, va avea adăugată o nouă frecvență de luni până vineri, și astfel cele două aeroporturi vor fi conectate prin 4 curse zilnice.

Totodată, oficialii de la AIS spun că vor face tot posibilul să atragă noi companii aeriene care să opereze de la Sibiu și, de asemenea, să determine creșterea de frecvențe pentru cursele existente. În vizor sunt în continuare destinații din Italia, Spania, Franța, Anglia dar nu numai.

Sursa: NewsAir.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co