Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Croazierele periculoase pentru Venetia

Croazierele periculoase pentru Venetia

UNESCO le cere italienilor sa interzica accesul vaselor mari in laguna, pentru ca distrug celebrele cladiri si polueaza apa. O idee care i-a enervat teribil pe localnici, dependenti de turism. In plus, nici autoritatile nu vad cu ochi buni propunerea UNESCO. Aceasta cerinta vine dupa tragedia de luna trecuta, cand un pachebot plin cu turisti s-a apropiat prea tare de coasta toscana, izbindu-se de stanci.
Turistii ar putea sa-si ia adio de la croazierele in Venetia. UNESCO cere guvernului de la Roma sa restrictioneze accesul vaselor mari de croaziera in laguna Venetiei.
UNESCO sustine ca valurile cauzate de trecerea navelor erodeaza fundatiile cladirilor, polueaza si rapesc din farmecul peisajului. Iar navigarea este si ea dificila: vasele traverseaza un canal ingust si sunt intotdeauna ghidate de doua remorchere.
Localnicii nu sunt deloc incantati de idee, pentru ca mai putine vase de croaziera inseamna mai putini turisti. Care au o cu totul alta perspectiva asupra pietei San Marco, daca o admira de pe puntea superioara a unui vapor multi-etajat.
Reprezentantii orasului sustin ca, in comparatie cu marea, canalul din laguna nu le poate crea probleme capitanilor, pentru ca nu au de ce sa se loveasca si nu pot devia de la traseu.
In ultimii 15 ani, Venetia a devenit cea mai importanta destinatie pentru navele de croaziera, iar numarul turistilor a crescut de la 280.000 in 1997, la 1.800.000 in 2011.
Sursa: tursm.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co