Articole

Dacul adormit – VIDEO

Dacul adormit – VIDEO

„Dacul adormit” este un sfinx verde pe cale de dispariţie, descoperit lângă Slănic Prahova. Un cititor al site-ului Skytrip.ro a trimis pe adresa de mail a redacţiei o fotografie impresionantă, care surprinde ceea ce pare a fi un nou sfinx, despre care nu există prea multe detalii.

Un fotograf se pare că a descoperit un nou sfinx. Imaginea surprinde un chip uman sculptat în piatra inedită de culoare verde. Figura se poate vedea mai clar dacă fotografia este rotită la 90 de grade. Autorul fotografiei susţine că el şi familia sa au numit descoperirea „Dacul adormit”. Numele este unul inspirat, ţinând cont de asemănarea chipului sculptat cu figura regelui dac Decebal, care a domnit între anii 87-106, aşa cum este înfăţisată pe Columna lui Traian.

Muntele Verde, cunoscut şi sub numele de Piatra Verde, se află lângă Slănic Prahova. Obiectivul, mai puţin cunoscut, este format din tuf vulcanic, o rocă formată prin acumularea şi consolidarea cenuşii provenite din erupţiile vulcanice. Culoarea mineralului este influenţată de umiditatea atmosferică, astfel că, după ploaie, nuanţa de verde este mult mai intensă decât în mod obişnuit. Muntele Verde se poate vedea şi din centrul Slănicului. Pentru a ajunge la acest obiectiv, se trece prin Grosani şi apoi pe drumul asfaltat ce leagă Slănicul de Valenii de Munte.

Figura descoperită riscă să dispară în curând, întrucât roca se macină pe zi de trece. Obiectivul ar putea fi salvat, însă, dacă se intervine la timp şi ar putea deveni, astfel, o atracţie turistică similară faimosului Sfinx din Bucegi. Acesta nu este singurul chip sculptat în natură din România. Sfinxul din masivul Breazău şi Sfinxul Maramureşului sunt doi dintre fraţii Sfinxului din Bucegi, cel din Maramureş fiind descoperit recent de un ecologist.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co