Interne

“Dați un ban pentru Caraiman!”

crucea caraimanMonumentul Eroilor de pe Vârful Caraiman a revenit în atenția publicului larg odată cu înscrierea sa în Guiness Book, însă puțini știu că de ceva vreme grandioasa Cruce are nevoie de reparații. Degradată de trecerea timpului și a intemperii, Crucea de pe Caraiman va intra într-un proces amplu de renovare și asta în urma unei campanii denumită simplu “Dați un ban pentru Caraiman!”, demarată încă din anul 2010.
În acest moment, bugetul orientativ pentru realizarea lucrărilor de renovare este de peste 1.100.000 de euro. Cea mai mare parte a banilor sunt alocați de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, dar vin și de la Guvernul României, Consiliul Județean Prahova și Primăria Bușteni. De asemenea, se pot face donații în contul ro08rzbr0000060016293145 deschis la Raiffeisen Bank Bușteni. Lucrările de renovare vizează fundația și infrastructura, soclul de beton armat și sistemul de iluminat electric.
Monumentul Eroilor este una dintre principalele atracții de pe platoul masivului Bucegi, dar poate fi admirat și de turiștii care tranzitează Valea Prahovei pe Drumul Național 1 sau cu trenul. Autoritățile locale cred că odată cu înscrierea în Cartea Recordurilor numărul de turiști care vor vizita Crucea de pe Caraiman va crește simțitor în următoarea vară.
Conform proiectului elaborat se urmărește și implementarea unui program de autofinanțare a lucrărilor de întreținere prin deschiderea unui muzeu și a unui magazin de suveniruri, încasările estimate după reabilitare fiind de peste 100.000 de euro anual.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co