Imobiliare Valea Prahovei
Articole

„Draga lume, drag popor Nu-i asa ca v-a fost dor? De muzica, de veselie, Sa jucam hore, 1000 Sa glumim pe saturate, Sa ne veselim, mai frate! V-asteptam cu mic, cu mare, Imbracati de sarbatoare…”


Lume, lume,

Ce de-al doilea eveniment „Păcală s-a născut român” va avea loc, anul acesta, duminica, 7 aprilie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, după ce anul trecut a înregistrat un adevărat succes.

Cântec, joc şi voie bună, ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi, produse din gastronomia tradiţională, concursuri cu premii iscusite vor face deliciul zilei de duminică, între orele 10.30 – 17.00

Un eveniment organizat de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Clasa 1 e, cu sprijinul AFCN.

Din program:

În scopul promovării educaţiei publicului tânăr, evenimentul va debuta cu un spectacol de teatru pentru copii, prezentat de Teatrul Zurli, plecând de la povestea populară „Fata babei şi fata moşneagului”.

Și, pentru că poporul român a fost dintotdeauna unul creativ şi iubitor de frumos, organizatorii au pregătit mai multe ateliere de creaţie în aer liber. Vrei sa modelezi in lut, să confecţionezi podoabe populare sau să încondeiezi ouă? Atunci, Păcală te invită să fii alături de el duminica asta.

Normal că nu vor lipsi spectacolele folclorice destinate publicului larg, printre invitaţi aflându-se Ansamblul Căluşarii din Vâlcele, judeţul Olt.

Cum altfel? Invitaţii vor putea să urmărească scenete cu Păcală, care va fi prezent acolo pe întreaga durată a zilei.

Evenimentul se va încheia cu un concurs inedit, intitulat „Cele mai frumoase mesaje scrise pe pălăria lui Păcală”.  Detalii, la fața locului.

Unicitatea proiectului „Păcală s-a născut român” vine din felul în care explorează modalităţile de a combina manifestările culturiale de promovare a valorilor autentice româneşti în rândul tinerilor prin metode de educaţie nonformale cu o componentă suplimentară: viaţa de familie.

Noi v-am spus de anul trecut că Păcală se va întoarce!

Activităţile din program vor avea loc în intervalul 10.30 – 19.00

Bilet de intrare – adulţi – 10 lei, elevi, studenţi – 2,5 lei, pensionari – 5 lei

 

 

 

 

pacala-mic

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co