Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Expediția solitară cu kaiacul, de la Giurgiu la Veneția…

Expediția solitară cu kaiacul, de la Giurgiu la Veneția…

lucian ionescuLucian Ionescu este din Bucuresti, nascut in 1964, casatorit si tatal unei fetite de 12 ani. In adolescenta, a practicat caiacul de performanta doi ani, fara a obtine performante notabile, alegandu-se cu pasiunea pentru acest tip de ambarcatiuni.

A participat cu caiacul la Turneul International Dunarea-2008. Expeditiile singuratice, il atrag mai mult.
Si-a proiectat un caiac cu programul „kayakfoundry” si l-a construit prin metoda strip-planked. Caiacul lui este lung de 5,80 m si lat de 58 cm. L-a executat in decursul a trei ani de lucru cu multa migala, acordand mare atentie detaliului si finisajelor. A consumat la slefuit (manual), aproximativ 100 metri liniari de smirglu !
Cu acest caiac a castigat prima „Regatta pentru Caiace de Agrement”, organizata la Herastrau de CSS6 Bucuresti, unde antrenor si animator este inimosul Prof. Bogdan Buciu.

Marti 7 Mai 2013, si-a pus caiacul pe apele Dunarii, pentru a pleca solitar intr-o expeditie spre Marea Neagra-Bosfor- Marmaris-Marea Egee- Marea Adriatica, urmand un parcurs costier pe langa tarmurile tarilor: Romania-Bulgaria-Turcia-Grecia-Albania-Croatia si Italia…Ca punct final propus ar fi Venetia, in luna Decembrie. Bineinteles, daca timpul scurs, sanatatea ( indeosebi cea psihica), resursele materiale si starea vremii, ar permite.

Are un panou solar mare, baterie de 12 V si 7 A , tableta cu conexiune la internet, si multe gadgeturi ce-i sunt utile. (are instalata inclusiv o mica pompa electrica, pentru eliminat apa din kayak, in caz ca ar avea necazuri, in pasajele de pe Mare.

Pentru contact telefonic, puteti folosi:
Lucian Ionescu – 0729 582 426

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co