Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Expoziţia de fotografie André Kertész

Expoziţia de fotografie André Kertész

Expoziţia de fotografie la Muzeul de Arta Brasov. Aici vom gasi, peste cateva zile, capodopere din creaţia unui fotograf maghiar de renume mondial. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 11 aprilie 2012, ora 14.00, la sediul Muzeului de Artă Braşov din B-dul. Eroilor nr. 21.

Muzeul de Artă Braşov organizează în perioada 11 aprilie – 13 mai 2012 expoziţia de fotografie André Kertész. Capodopere din creaţia unui fotograf maghiar de renume mondial. Fotografiile expuse provin din colecţia Muzeului Maghiar al Fotografiei din Kecskemét şi sunt itinerate cu sprijinul Institutului Balassi – Centrul Cultural al Ungariei Sfântu-Gheorghe. André Kertész este unul dintre cei mai celebri fotografi ai secolului XX, cele o sută de fotografii ce figurează în cadrul expoziţiei prezentând o imagine de ansamblu asupra creaţiei sale.

Recunoscut ca o figură marcantă în fotojurnalism şi în eseul fotografic, André Kertész este un nume de referinţă pentru istoria fotografiei. Kertész a fost primul fotograf care a realizat o expoziţie de autor şi unul din primii fotografi care au utilizat camera în format 135.

Câteva dintre cele mai celebre fotografii ale lui André Kertész incluse în expoziţie sunt: Tânăr dormind (1912), prima sa fotografie păstrată, Autoportret, Acordeonistul (1915), Înotător subacvatic (1917), Faun dansând (1919), imagini din atelierul lui Mondrian şi al lui Fernand Léger, portretele unor artişti celebri, Furculiţa (1928), seria de Distorsiuni (1930-1933), dar si New York anii ’70.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co