Interne

Expoziţia „Hans Mattis-Teutsch – Un avangardist transilvănean. Colecţia Muzeului de Artă Braşov” la Muzeul de Artă Timişoara

AFIS MATTIS-TEUTSCH TIMISOARAMuzeul de Artă Braşov organizează în perioada 8 noiembrie – 1 decembrie 2013, în parteneriat cu Muzeul de Artă Timişoara, expoziţia „Hans Mattis-Teutsch – Un avangardist transilvănean. Colecţia Muzeului de Artă Braşov”. Vernisajul expoziţiei va avea loc la Muzeul de Artă Timişoara, vineri, 8 noiembrie 2013, ora 14.00.
Expoziţia prezintă evoluţia creaţiei lui Mattis-Teutsch prin prisma legăturilor cu avangarda artistică. Cele 46 de lucrări (pictură, grafică, sculptură) expuse ilustrează etapele stilistice parcurse de artistul braşovean între anii 1908-1939, perioadă de maximă creativitate, în care a fost unul dintre reprezentanţii importanţi ai mişcării de avangardă din România, Ungaria şi Germania.
Evenimentul se înscrie în cadrul unei serii de expoziţii prin care Muzeul de Artă Braşov îşi propune să popularizeze în ţară şi străinătate personalităţile artei plastice braşovene şi valorile de patrimoniu aflate în colecţia sa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co