Interne

Expoziţie de figuri de ceară la Muzeul de Geologie

Expoziţie de figuri de ceară la Muzeul de Geologie

Shrek, Zeus, Monalisa sau Harry Potter. Şi-au dat cu toţii întâlnire la Bucureşti. Mai exact la Muzeul Naţional de Geologie, care este gazda unei expoziţii inedite împrumutate de la Sankt Petersburg. Cele 37 de statui în mărime naturală au sosit miercuri seară din Rusia, după ce au fost transportate cu mare grijă.

Zeci de vizitatori au admirat deja figurinele de ceară, încercând să descopere deosebiri între copie şi original. Cei mai încântaţi au fost copiii, care s-au bucurat să îşi întâlnească personajele preferate. În timp ce unii încercau să stea de vorbă cu Shrek, alţii luau lecţii de istorie sau admirau personaje din mitologia greacă. Afrodita, Centaurul şi Minotaurul n-au lipsit de la întâlnirea cu picii.

Vizitatorii judecă rezultatul final după gradul de asemănare cu modelul în carne şi oase. Ce nu ştiu cei mai mulţi este cât de multă muncă este în spatele acestor figurine de ceară.

Asemenea expoziţii sunt vizitate peste tot în lume. La Londra,de pildă, la Muzeul Madame Tussaud, peste 2 milioane de turişti vin în fiecare an să admire cele 400 de figuri din ceară, copii fidele după actori sau cântăreţi celebri, sportivi şi politicieni. La Bucureşti, expoziţia figurilor de ceară poate fi vizitată până pe 8 februarie şi face parte dintr-o serie de activităţi dedicate de muzeu celor mici, precum programele educaţionale derulate în mod constant de muzeografi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co