Interne

Festival Naţional de Teatru – VIDEO

Festival Naţional de Teatru – VIDEO

Festivalul Naţional de Teatru a ajuns la a 21-a ediţie. Unul dintre cele mai prestigioase evenimente teatrale din România se desfăşoară în perioada 28 octombrie – 6 noiembrie la Bucureşti. Festivalul Naţional de Teatru, ediţia 2011, are ca generic cuvintele dramaturgului Anton Pavlovici Cehov „Omul, acest animal ciudat…”.

Anul trecut s-a aniversat un secol şi jumătate de la naşterea lui Cehov. Potrivit unui comunicat al organizatorilor FNT, acesta este şi unul dintre motivele pentru care secţiunea intitulată „Focus” se concentrează asupra personalităţii şi creaţiei regizorului Andrei Şerban, artist de renume internaţional şi autor, în ultimii ani, al câtorva spectacole inspirate, direct sau indirect, din universul cehovian.

Acestora li se adaugă un număr notabil de producţii foarte diverse ca stil şi ideologie, semnate atât de regizori de valoare unanim recunoscută, cât şi de tineri directori de scenă aflaţi la începutul carierei, producţii ce concretizează, fiecare în felul său, încercarea teatrului românesc de astăzi de a răspunde întrebărilor ce-l preocupă pe omul universal dintotdeauna.

Gruparea spectacolelor pe secţiuni urmăreşte să evidenţieze unele dintre tendinţele scenei autohtone actuale, oferind totodată spectatorului posibilitatea de a-şi orienta mai rapid alegerea, în funcţie de interese şi preferinţe.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co