Evenimente

Festivalul de film documentar “fARAD”, la Arad

Festivalul de film documentar “fArad” va avea loc în perioada 6-9 octombrie 2016 la Arad și aduce filme cele mai valoroase documentare ale anului, premiate la cele mai importante festivaluri de film din lume precum Veneția, Toronto, Sundance, Berlin și Tribeca. Multe dintre aceste filme sunt în premieră în România.

În acest an, tema ediţiei aleasă de organizatori este „prezenTrecut”, filmele programate fiind, „fiecare în felul lui, meditații asupra documentarului ca formă de călătorie în timp”.

Festivalul de film documentar se va deschide „cu controversatul Under the Sun (premiul pentru cel mai bun documentar central și est european la Festivalul de la Jihlava), un film frisonant despre manipularea prezentului, dar și despre propriul nostru trecut comunist, construit din filmări clandestine în Coreea de Nord și materiale primare cenzurate de regim”.

În cadrul festivalului, vor avea loc proiecţii speciale, pentru copii și una pentru nevăzători, dar și întâlniri și dialoguri cu realizatorii filmelor prezentate, evenimente speciale, întâlniri ale comunității profesionale, ateliere și paneluri destinate publicului larg.

Programul “fARAD 2016” este completat de patru scurtmetraje documentare-hibrid realizate de tineri regizori arădeni.

Anul acesta festivalul vine şi cu o inițiativă nouă, unică în România : un laborator, parțial modelat după laboratoarele de la Sundance, Independent Filmmaker Project și IDFA, care oferă tinerilor documentariști acces la cel mai înalt nivel profesional.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co