Interne

Festivalul de film istoric Râşnov – VIDEO

Festivalul de film istoric Râşnov – VIDEO

Filmul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, în regia lui Andrei Ujică, a rulat duminică, la Sibiu. Proiecţia reprezintă o avanpremieră a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov, judeţul Braşov, programat să aibă loc în perioada 5-15 august.

Conceput ca un eseu, din peste 1.000 de ore de imagini, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” acoperă 25 de ani din viaţa fostului dictator român. Imaginile provin de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov a ajuns la a treia ediţie şi este programat să se desfăşoare în perioada 5-15 august. Timp de 11 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic cu cele mai noi şi mai valoroase filme documentare şi de ficţiune, în total peste 50 de filme, spectacole, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice.

Pentru ediţia din anul 2011, sunt câteva evenimente istorice care constituie subiecte importante de dezbatere şi pot fi readuse în atenţia specialiştilor, a cinefililor şi a publicului larg. Printre acestea, 800 de ani de la venirea cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei, 10 ani de la atentatele teroriste din Statele Unite, 20 de ani de la destrămarea Uniunii Sovietice, sau 50 de ani de la începerea construcţiei Zidului Berlinului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co