Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Festivalul Filmului European

Festivalul Filmului European

Mâine începe Festivalul Filmului European. Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Filmului European ia startul mâine cu gala de la Cinema Pro. Cu această ocazie, se va prezenta filmul lui Aki Kaurismäki, Le Havre, film cu care regizorul finlandez a obţinut o menţiune specială la Cannes 2011.

Festivalul Filmului European este unul atipic, deoarece filmele prezentate nu sunt alese de un juriu sau de critici de film, ci sunt propuse de ambasadele ţărilor participante.

Festivalul se desfăşoară în perioada 3-27 mai în cinci oraşe: mai întâi, la Bucureşti, la Cinema Studio şi Cinema Eforie, iar apoi, pe rând, la Braşov,  Timişoara, Târgu-Mureş şi Iaşi. Proiecţiile celor peste 50 de lungmetraje din 26 de ţări vor fi completate de diverse evenimente menite să îmbogăţească experienţa cinefililor.Pentru început, la grădina Verona are loc un concert Toulose Lautrec, chiar astăzi, cu o seară înaintea primelor proiecţii.Anul acesta, ambasadorul onorific al festivalului este Cătălin Mitulescu, regizorul unui dintre cele mai apreciate filme româneşti ale lui 2011: Loverboy.

Pe finalul festivalului de film, surprizele vin din alte zone artistice, mai exact vin din partea lui Lucian Ban şi a prietenilor săi, Mat Maneri, Dan Băsu şi Silent Strike. Aceştia au pregătit un concert special, Tarkovsky Redux, un fusion de muzică şi film, care, pe scurt, propune noi coloane sonore pentru patru dintre filmele lui Andrei Tarkovsky.

Dacă ajungeţi pe la FFE, nu ar trebui să rataţi nici prezentarea unei colecţii de animaţie balcanică vintage împrumutată de Arhiva Naţională de Film. Proiecţia lor va avea loc la Cinemateca Eforie, de la 17.30, iar intrarea este liberă.

Programul festivalului include şi trei documentare româneşti: „Turn off the Lights” al Ivanei Mladenovic, film selecţionat în competiţia Festivalului de Film Tribeca de la New York)  şi proiectat in premiera absolută în România, „După Revoluţie”, în  regia lui Laurentiu Calciu, si „Pacatoasa Teodora” regizat de Anca Hirte

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co