Evenimente

Festivalul Filmului Francez, în 7 orașe

Festivalul Filmului Francez, aflat la ediţie aniversară “20 de ani”, prezintă o selecție a celor mai bune filme lansate de către tineri regizori francezi, în care sunt promovate talentul și unicitatea creațiilor cinematografice.

Pentru a marca această ediție aniversară, cinefilii și melomanii din șapte orașe (Timișoara, București, Iași, Sibiu, Constanța, Brașov, Buzău) sunt invitați, între 2 și 13 noiembrie, să ia parte la o experiență cinematografică inedită.

Organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, festivalul este format din patru secțiuni distincte: Competiția tinerilor regizori francezi; Săptămâna Cahiers du Cinéma, dedicată celebrei reviste; Panorama filmelor franceze care au întâmpinat un succes din partea criticilor și publicului; precum și Retrospectiva consacrată regizoarei Lucile Hadžihalilović.

La Timișoara vor fi prezentate două secțiuni: Competiția tinerilor regizori francezi şi Panorama filmelor franceze.

Secțiunea Panorama filmelor franceze, este consacrată promovării și difuzării cinematografiei franceze contemporane, oferind publicului român oportunitatea de a descoperi sau de a redescoperi filme recente care au cunoscut un succes în rândul criticilor. Selecția a fost alcătuită din opt filme premiate în cadrul marilor evenimente cinematografice din lumea întreagă, precum Gala premiilor César, Festivalul internațional de Film de la Cannes, sau Festivalul internațional de Film de animație de la Annecy.

Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.

Proiecțiile vor avea loc de la orele 16, 18 și 20, în Sala Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara. Intrarea este liberă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co