Interne

Fun Park de vară la Buşteni

În urmă cu doar câteva luni, la Buşteni se inaugura Fun Park, un loc de distracţie pe zăpadă. Săptămâna trecută, modernul parc de distracţii a fost deschis şi pentru sezonul de vară.

O modernă sanie tobogan şi un carusel pe iarbă sunt distracţiile ce îi aşteaptă pe turişti, dar şi pe localnici în acest loc, în această vară. La inaugurare, zeci de copii din Buşteni au testat gratuit instalaţiile. Cea mai tare senzaţie este oferită de sania tobogan. Derdeluşul de fier are 500 de metri lungime, iar viteza maximă care poate fi atinsă este de 40 de km pe oră. Sania are un sistem de frânare automată, pentru a putea fi controlată în caz că o ia prea tare la vale, iar pasagerul este asigurat cu o centură pe tot parcursul traseului.
Prețuri pentru toți
O coborâre cu sania costă 5 lei, iar şase curse costă doar 25 lei. Pentru 15 minute în carusel preţul este de 2 lei. „Am făcut lansarea în iarnă, pentru că acest fun park funcţionează şi iarna şi vara. Odată cu venirea verii am deschis porţile acestui parc de distracţii, singurul de pe Valea Prahovei. Aici nu prea sunt locuri de agrement şi era nevoie de această investiţie. Buşteniul este poarta de intrare în Bucegi şi are peste 200 de trasee turistice, dintre care 40 sunt omologate. Acum, datorită acestui program desfăşurat împreună cu Ministerul Dezvoltării putem oferi un altfel de distracţie turiştilor”, a spus primarul stațiunii, Emanoil Savin.
Din această vară, la pârtia Kalinderu va fi dată în funcţiune şi o suprafaţă artificială pentru schi. „Fun park-ul de la pârtia Kalinderu din Buşteni îşi aşteaptă turiştii cu trei instalaţii de distracţie. Un tobogan unic în România, o bandă transportoare care deserveşte un tubbing şi un carusel. În perspectivă avem de montat o suprafaţă artificială pentru schi”, a declarat Mihail Dobre, şef zonă Kalinderu.
Autoritățile locale din Buşteni şi-au propus şi o extindere a Fun Park-ului, lucru ce va ridica valoarea totală a lucrărilor la peste 1,5 milioane de euro, bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Claudia BÂRLĂ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co