Interne

Garda romană dă ultima reprezentație

Garda romană dă ultima reprezentație

afis 2013 garda romanaVineri, 26 iulie de la ora 19.00 Garda Romană şi voluntarii din viitoarea trupă de daci vor susţine ultima lor reprezentaţie din luna iulie în Cetatea Alba Carolina. Astfel, din nou turiştii şi albaiulienii sunt invitaţi la o călătorie în timp prin istoria romană a municipiuluii Alba Iulia, un oraş care se suprapune peste anticul Apulum. Dacă săptămâna trecută invitatul special a fost împăratul Hadrian, vinerea aceasta în Cetate va poposi împăratul Caracalla. Prezenţa lui nu este întâmplătoare, deoarece Carcalla a mai vizitat aceste locuri acum 1800 de ani. În cinstea lui, Legiunea a XIII-a Gemina şi dacii vor prezenta demonstraţii de tehnică militară, care vor cuprinde şi o secvenţă de luptă între romani şi daci. Tot ceremonialul se va desfăşura în faţa Porţii a IV-a, unde va fi organizată şi o luptă de gladiatori.
Spectacolul Gărzii Romane şi a voluntarilor daci a avut loc în fiecare zi de vineri din luna iulie, adunând sute de turişti, mulţi dintre ei rămânând special la Alba Iulia pentru acest moment.
Sperăm că această manifestare să continue şi în luna august, o lună a concediilor, în care numărul de turişti, mai ales cei străini, este în creştere.
Manifestarea este oferită de Societatea de Transport Public Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi al Asociaţiei Culturale Apulum Reenactment.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co