Externe

Grevă în Italia: Transporturile, poşta şi spitalele, paralizate. Manifestanţii protestează faţă de măsurile de austeritate

Mii de manifestanţi au început să se reunească, marţi, la Roma pentru a protesta faţă de planul de austeritate a cărui examinare începe în aceeaşi zi în Senat, la apelul principalului sindicat italian, CGIL, care a lansat şi apelul la grevă generală pe durata întregii zile.

„Este un plan pe careţaranu îl merită”, „suntem pe marginea prăpastiei, avem nevoie de un guvern responsabil”, a declarat secretarul general al CGIL, Susanna Camusso.

Manifestaţii sunt prevăzute în aproximativ 100 de oraşe din peninsulă. În cursul dimineţii, erau deja 10.000 de manifestanţi la Florenţa şi câteva mii la Genoa.

Apelul la grevă – care va dura opt ore – a provocat perturbări în numeroase sectoare, în special în transporturi. Avioanele, trenurile, autobuzele, metrourile şi vapoarele înregistrează anulări şi întârzieri. Mai multe locuri turistice, cum ar fi Colosseum, Forul roman sau Galleria Borghese, sunt închise din cauza mişcării.

Greva afectează, de asemenea, spitalele şi poşta.

CGIL a declanşat mişcarea pentru a protesta faţă de planul de austeritate, adoptat de urgenţă la 12 august de Guvern. Examinarea acestui plan începe marţi în jurul orei 14.30 GMT (17.30 ora României), în Senat.

sursa: mediafax.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co