Interne

Hai în Transilvania de 1 mai, cu bicicleta!

Peste 500.000 de biciclete vândute numai anul trecut si zeci de noi magazine specializate – sunt cifre care arată că românii încep să prindă și ei microbul ciclismului. Mai mult, în ultimii ani, diferite organizații au văzut potențialul concursurilor pe bicicletă. Spre deosebire de piața din străinătate, românilor le lipsesc însă serviciile de ciclism recreațional. Mai exact, dacă nu am bicicleta mea, dacă nu fac față drumurilor accidentate din cadrul concursurilor, dar vreau să fac o plimbare departe de zarva orașului și vreau să mă relaxez, la cine apelez? În țări precum Franța sau Anglia, răspunsul e simplu și la îndemână. Un singur search pe google cu ”cycling holiday” îți dă sute de mii de rezultate. În România, piața serviciilor de acest gen este încă la început. Există doar câtiva, precum ENJOY Transylvania, care a ajuns anul acesta la peste 45 de evenimente în toată țara pentru cicliștii amatori sau profesioniști, majoritatea cu sute de participanți.

Serviciile oferite de astfel de companii sunt complete și adaptabile capacității fiecăruia de efort. Turiștii primesc consultanță în alegerea traseului, bicicletă și asistență din partea unui ghid specializat pe toată durata vacanței. Agenția se ocupă de toată logistica: transportul cu mașina până la locul de unde începe traseul pe bicicletă, tranferul bagajelor la locul de cazare, organizarea evenimentelor în cadrul pensiunilor agroturistice, asistență tehnică permanentă.

Dacă vrei să încerci o astfel de experiență, o poți face în weekendul de 1 mai. ENJOY Transylvania organizează o minivacanță pe bicicletă, ca alternativă la clasicul mers la mare. Poți descoperi pe două roți satele săsești din zona Transilvaniei, ai căror localnici mai păstrează obiceiurile străbunilor și rețetele vechi de pâine și de dulceață de rubarbă și soc. Ziua program de pedalat pe dealuri și printre pășunile ”păzite” de cirezile de vite, cu picnic în mijlocul naturii, iar seara – petrecere de voie la pensiunile agroturistice. Cu bicicletă închiriată, transport, cazare, masă și asistență de specialitate din partea unui ghid – toată experiența nu depășește 250 de lei.
Tururile se desfășoară în principal in zona medievală a Transilvaniei. Nu sunt ignorate însă nici celelalte regiuni ale României. Vacanțele sunt adresate oricui, indiferent de condiția fizică. Astfel, oricine poate să petreacă în ritmul propriu un sejur de neuitat pe bicicletă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co