Interne

Hotel medieval de cinci stele, deschis de la 1 mai, la Alba Iulia

O firmă din Alba Iulia construieşte în clădirea manutanţei Cetatii Vauban din municipiu, imobil vechi de aproape 300 de ani, un hotel medieval de cinci stele, care va fi inaugurat în 1 mai, investiţia ridicându-se la peste patru milioane de euro.
Hotelul medieval este construit de compania Grup Corint, firma care a realizat cea mai mare parte a lucrărilor de restaurare din Cetatea Vauban din Alba Iulia şi care a concesionat clădirea manutanţei de la administratia locală.

Managerul Grup Corint, Dan Sabău, a declarat ca hotelul va fi de cinci stele şi va avea 36 de camere construite sub forma unor apartamente cu living şi baie, toate de dimensiuni mari. Sabău a spus că hotelul este construit la etajul şi mansarda clădirii manutanţei şi va avea un centru spa cu piscina, saună, săli de fitness, dar şi restaurante şi săli de conferinţe. Constructorii au folosit materiale care recreează imaginea clasică a clădirii, iar camerele şi băile au un sistem de aeraj natural. Dan Sabău a afirmat că hotelul medieval va fi dat în folosinţă în 1 mai, iar investiţia totală se ridică la aproximtiv 4,2 milioane de euro. Sabău a mai spus că, deşi hotelul nu a fost dat în folosinţă, firma are deja solicitări pentru cazare şi organizarea unor evenimente business.
Manutanţa este una dintre primele clădiri construite de austrieci în Cetatea Vauban din Alba Iulia, fiind situată în apropierea porţii a treia a fortificaţiei. Clădirea a fost construită în secolul al XVIII-lea, în jurul anului 1714, dar păstrează detalii arhitectonice anterioare acestui secol. Imobilul a fost construit ca depozit militar pentru armata Cetăţii.


sursa: wall-street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co