Externe

Hotelierii din Turcia au înregistrat un sezon-record – VIDEO

Hotelierii din Turcia au înregistrat un sezon-record – VIDEO

Hotelurile dinIstanbul au înregistrat cele mai mari rate de ocupare din Europa, în timp ce multe dintre sălile de conferinţe din oraş sunt reţinute până anul viitor, potrivit unor grupuri din industria hotelieră şi analişti. Staţiunile de pe coasta Turciei spun că au ajuns chiar să refuze clienţi, informează Wall Street Journal.

Ultimele date privind industria turismului din Turcia cifrată la 25 de miliarde de dolari arată că numărul de turişti – locali şi străini – a crescut cu aproape 11% în primele şapte luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, potrivit Ministerului Turismului.

Un număr-record de vizitatori sosesc din Europa şi Orientul Mijlociu. Aceştia aduc cu ei o injecţie binevenită de valută străină. Economia Turciei s-a răcit de la o creştere impetuoasă la începutul acestui an şi trebuie să finanţeze un dezechilibru comercial uriaş şi un deficit de cont curent prognozat să reprezinte 10% din PIB până la sfârşitul anului.

În parte, Turcia are de câştigat de pe urma dorinţei turiştilor de a evita ţări precumTunisiaşi Egipt, unde regimurile au căzut în urma unor revolte populare, şi escaladarea violenţei în Siria vecină. Între timp, turismul a revenit puternic şi în Grecia, după doi ani de declin acut, dar protestele persistente de la Atena au afectat încercările guvernului de a revigora sectorul prin scăderea preţurilor şi reduceri de personal.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co