Interne

Hotelurile românești au scăzut tarifele

Hotelurile românești au scăzut tarifele

Hotelurile romanesti au scazut tarfiele cu 30% in acest an, dar tot sunt mai scumpe decat cele bulgaresti

Tarifele practicate de hotelurile romanesti au scazut cu 30% in acest an, fiind mai mici cu 5% decat cele din Ungaria si la jumatate comparativ cu hotelurile din Austria, insa depasesc cu 20% tarifele practicate de hotelierii bulgari, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc .

„Chiar si in conditiile majorarii taxelor si impozitelor, dublarii costurilor pentru utilitati si a taxelor supradimensionate privind forta de munca, hotelierii romani au reusit sa scada tarifele in 2011 cu 30% fata de anul 2010. Comparand tarifele pentru o camera dubla standard in hotelurile de trei, patru si cinci stele din capitalele tarilor cu care ne aflam in concurenta directa, s-a ajuns la concluzia ca preturile practicate de hotelierii din Romania sunt cu aproximativ 20% mai mari decat in Bulgaria, cu 5% mai mici decat in Ungaria si cu 50% decat in Austria”, se arata intr-un comunicat al FPTR.

In ceea ce priveste taxele aferente salariilor, platite catre stat, Romania se situeaza printre „tarile fruntase” la costul fortei de munca, acesta fiind considerabil mai mare, cu aproape 30 de procente, fata de Bulgaria, comparabil cu Ungaria si mai mare cu 11% decat Austria.

De asemenea, Romania ocupa primul loc in topul tarilor cu care concureaza in turism in ceea ce priveste numarul contributiilor la stat, respectiv zece, urmata de Ungaria si Bulgaria, unde angajatorul trebuie sa plateasca opt taxe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co