Emisiuni

In jurul lumii – HONG KONG

Este această parte a orașului popular din Asia, sau nu?

În ciuda faptului că este cel mai vizitat oraș din lume, cea mai întrebată întrebare despre Hong Kong privește ce țară este – China sau nu? Este surprinzător, deoarece răspunsul nu este la fel de simplu cum v-ați imagina. Cu banii proprii, cu canalele de pașaport și de imigrare și cu sistemul juridic, Hong Kong nu face parte din China. Dar, cu steagurile chineze care zboară din clădirile guvernamentale și la Beijing numirea șefului executiv care conduce orașul, nu este deloc independentă.

Oficial, răspunsul la această întrebare este China. Cu toate acestea, în mod neoficial, Hong Kong este, prin majoritatea măsurilor practice, propria țară. În timp ce majoritatea Hong Kong-urilor se consideră chinezi, nu se consideră a fi o parte a Chinei. Ei au chiar echipa lor olimpică, imnul și steagul.
Hong Kong nu a fost niciodată o țară independentă. Până în 1997, și transferul din Hong Kong , Hong Kong era o colonie a Regatului Unit. A fost condusă de un guvernator numit de parlament în Londra și răspunzător reginei. În multe privințe, a fost o dictatură benignă.

După înmânare, colonia Hong Kong-ului a devenit Regiunea Administrativă Specială din Hong Kong (SAR) și, în scopuri oficiale, face parte din China. Dar, pentru toate intențiile și scopurile, este permisă funcționarea ca țară independentă. Mai jos sunt doar câteva dintre modalitățile în care Hong Kong se comportă ca o țară independentă.
Hong Kong ca țară proprie

Legea de bază a Hong Kong-ului, convenită între China și Marea Britanie, înseamnă că Hong Kong își va păstra propria monedă ( dolarul Hong Kong ), sistemul juridic și sistemul parlamentar timp de cincizeci de ani.

Hong Kong exercită o formă limitată de autoguvernare. Parlamentul său este ales parțial prin vot popular și, parțial, de către Beijing, a aprobat caucusele unor nominalizări proeminente din partea organelor de afaceri și de politică. Șeful Executivului este numit de Beijing . Protestele din Hong Kong au avut loc pentru a încerca să forțeze Beijingul să permită orașului să aibă drept de vot mai democratic.

Acest obstacol a generat, la rândul său, o anumită tensiune între Hong Kong și Beijing.

În mod similar, sistemul juridic al Hong Kong-ului este complet diferit de Beijing. Rămâne bazat pe dreptul comun britanic și este considerat liber și imparțial. Autoritățile chineze nu au dreptul să aresteze persoane în Hong Kong. Ca și în alte țări, aceștia trebuie să solicite un mandat internațional de arestare.

Imigrația și controlul pașapoartelor sunt de asemenea separate de China. Vizitatorii din Hong Kong, care de obicei primesc acces fără viză, vor trebui să solicite viză pentru a vizita China . Există o frontieră internațională între Hong Kong și China. De asemenea, cetățenii chinezi solicită permisiunea de a vizita Hong Kong. Hong Kong-urile au pașapoarte separate, pașaportul HKSAR.

Importul și exportul de mărfuri între Hong Kong și China sunt de asemenea restricționate, deși regulile și reglementările au fost relaxate. Investițiile între cele două țări acum circulă relativ liber.

Singura monedă legală din Hong Kong este dolarul Hong Kong de origine internă, care este legat de dolarul american. Yuanul chinez este moneda oficială a Chinei. Limbile oficiale ale Hong Kong-ului sunt chineză (cantoneză) și engleză, nu mandarină. În timp ce utilizarea mandarinei a crescut, în cea mai mare parte, Hong Kongers nu vorbește limba.

Din punct de vedere cultural, Hong Kong este, de asemenea, oarecum diferit de China. În timp ce cei doi au o afinitate culturală clară, cincizeci de ani de guvernare comunistă în continent și influența britanică și internațională în Hong Kong le-a văzut divergente. Surprinzător, Hong Kong rămâne un bastion al tradiției chinezești. Festivalurile flamboyante, ritualurile budiste și grupurile de artă marțială interzise de Mao au înflorit în Hong Kong.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co